Koronatilanne ei vaikuta tällä hetkellä tuotantoomme ja toimitusajat ovat normaalit. Matkahuollon paketit kulkevat koko maahan normaalisti ja Uuttamaata koskevat liikkumisrajoitukset eivät koske tavaraliikennettä. Kotiovelle toimitettavissa lähetyksissä voi olla pieniä viiveitä palvelun suuren kysynnän vuoksi. Matkahuollolla on myös toistaiseksi voimassa erilaisia käytäntöjä joilla pyritään estämään koronan leviämistä.

Matkahuolto on ottanut koronatilanteen vuoksi käyttöön seuraavanlaisia käytäntöjä joilla koronan leviämistä pyritään estämään:

- Toistaiseksi vastaanottajalle pakettia toimitettaessa Matkahuollon kuljettajat jättävät paketin ovelle ja odottavat hieman kauempana, kunnes vastaanottaja avaa oven.

- Matkahuollon asiakaspalvelijat ja kuljettajat eivät käsittele vastaanottajan henkilöllisyystodistusta tai puhelinta. Esimerkiksi lähetystunnusta tai vastaanottajan henkilöllisyyttä tarkistettaessa asiakas pitää henkilöllisyystodistusta tai puhelinta omassa kädessään.

- Matkahuolto on luopunut paperisista valtakirjoista poikkeustilanteen ajaksi. Luovutamme paketin saapumisilmoituksessa mainittua lähetystunnusta sekä henkilöllisyystodistusta vastaan.

- Toistaiseksi vastaanottajalta ei pyydetä allekirjoitusta, vaan Matkahuollon asiakaspalvelija tai kuljettaja merkitsee paketin vastaanotetuksi järjestelmään.

- Matkahuollon toimipaikoissa maksupäätteiden läheisyyteen on sijoitettu käsidesiä ja/tai kertakäyttöhansikkaita asiakkaiden käyttöön.


Matkahuollon tuoreimmat tiedotteet löydät täältä